«Η Πρακτική των Δημοσίων Υποθέσεων μέσω της επίτευξης διαφάνειας στις διαδικασίες λήψης δημόσιων αποφάσεων»

Διαδικτυακή Συζήτηση «Η Πρακτική των Δημοσίων Υποθέσεων μέσω της επίτευξης διαφάνειας στις διαδικασίες λήψης δημόσιων αποφάσεων σε ζητήματα που άπτονται της εκτελεστικής ή και της νομοθετικής εξουσίας, με σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς». Η συζήτηση αυτή πραγματοποιήθηκε από τον  Οργανισμό  Action Global Communications.

To lobbying είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της συμμετοχικής δημοκρατίας και αποτελεί καίριας σημασίας ζήτημα για τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα ήθελαν να έρθουν σε επαφή απευθείας με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Το διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό τοπίο, μ’ όλο και μεγαλύτερη την ευθυγράμμιση των ρυθμιστικών και πολιτικών μέτρων με τις Βρυξέλλες, την άδεια πρόσβασης σε κεφάλαια βάσει βέλτιστων πρακτικών, την κατανόηση του τρόπου αξιοποίησης των Δημόσιων Υποθέσεων και τη ρυθμιζόμενη επίτευξη διαφάνειας στις διαδικασίες λήψης δημόσιων αποφάσεων, γίνεται αντιληπτό ως ένα επιτακτικό μέρος παροχής αξίας, ως στρατηγικός εταίρος και επαγγελματίας επικοινωνιών του C-suite για διαχείριση των κρίσεων.

Στο πλαίσιο του επικείμενου νομοσχεδίου που θα ψηφιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη νομοθεσία των ρυθμιζόμενων ομάδων επίτευξης της διαφάνειας στις διαδικασίες λήψης δημόσιων αποφάσεων σε ζητήματα που άπτονται της εκτελεστικής ή και της νομοθετικής εξουσίας, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψιν η έννοια του lobbying, οι βέλτιστες πρακτικές στο εξωτερικό μαζί με τις στρατηγικές που χρησιμοποιούνται στην Κύπρο ως μέρος ενός στρατηγικού σχεδίου επικοινωνιών με βάση την έρευνα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ το βίντεο της διαδικτυακής συζήτησης. 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn